Puterea calorică a lemnului (kcal)


Puterea calorică a lemnului reprezintă cantitatea de căldură, exprimată în kcal degajată prin ardere de unitatea de greutate sau volum a lemnului.
Lemnul absolut uscat asigură cca. 4500 kcal/kg, iar cel cu umiditatea de 30% are o putere calorică de doar 2870 kcal/kg. Puterea calorică diferă de la specie la specie fiind mai mare la speciile cu un conţinut mai mare de lignină (răşinoase), cunoscându-se că puterea calorică a ligninei este de 6000 kcal/kg, iar cea a celulozei şi hemicelulozei, mai sărace în carbon este de 4150 kcal/kg. (Cartea Silvicultorului, 2006)

Puterea calorica a lemnului de diferite specii

About these ads

About Ruben Budau

Sunt Bărzan de origine, m-am născut cam pe la anul 1982, într-o familie minunată de Bărzani. Îmi iubesc soţia, familia, fraţii, neamurile, prieteni, colegi şi ţara.
This entry was posted in Fără categorie and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Puterea calorică a lemnului (kcal)

  1. adi says:

    mai e o varianta cu > fag etalon 1, stejari 1.3, carpen 1.1, rasinoase 0.8. vezi beldeanu, studiul lemnului 1999

  2. mirela says:

    GARD VIU din gladita. Vand seminte(samanta )de gladita (un fel de salcam cu spinii mari )pentru persoanele care vor sa imprejmuiasca suprafete mari de teren.Gardul din gladita este ieftin, nu vi-l fura nimeni(pentru fier vechi ,nu va taie plasele din sarma,nu intra oile, caprele , iepurii ,oamenii sa va strice recolta sau pomii fructiferi,este bun ca perdea de protectie impotriva vanturilor,imprejmuiri in jurul iazurilor,etc)Asteptarea e mai grea ,pana creste 1-2 ani, dupa care…. nici picior de vietate nu va calca proprietatea. 50 lei/ kg (in jur la 4600 buc de seminte ,aproximativ 200 metri liniari) . tel 0748117363

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s