Dezvoltarea silviculturi poate crea milioane de locuri de muncă: Raportul ONU


Investind o suma suplimentara de 40 miliarde anual în sectorul forestier se poate reduce la jumătate ratele de defrişare în anul 2030, ratele de creştere de plantarea a arborilor de aproximativ 140 la sută de anul 2050, şi de a cataliza crearea a milioane de noi locuri de muncă, potrivit unui raport al Naţiunilor Unite pentru Mediu Program (UNEP).

Bazându-se de dreptul politici care să permită, o astfel de investiţie – echivalentul a aproximativ două treimi mai mare decât ceea ce este cheltuit pe sectorul în prezent – ar putea elimina, de asemenea, un plus de 28 la suta de carbon din atmosferă, jucând astfel un rol cheie în combaterea schimbărilor climatice, spune raportul ONU „Pădurile într-o economie verde

Raportul subliniază că capitalului natural, cum ar fi pădurile pot reprezenta până la 90 la suta din PIB-ul rurale sărace.

India este printre o duzină de ţări, luând concluziile globale ale Economia ecosistemelor şi a biodiversităţii în evaluarea naţională, care la rândul său, ar putea traduce valoarea naturii şi a serviciilor sale în conturile naţionale.

Investiţiile planificate cu grijă, de asemenea, ar contribui la ocuparea forţei de muncă a crescut de la 25 milioane în prezent la 30 de milioane până în 2050.

Planul India verde

Vorbind la o funcţie în cazul în care raportul a fost lansat pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, ministrul de stat pentru Mediu şi Păduri, Jairam Ramesh a spus că trebuie să avem o pârghie de perspectivă a politici care să conserve şi să îmbunătăţească calitatea pădurilor noastre, în timp acestea fiind generatoare de locuri de muncă şi socio-economice cu beneficii pentru comunităţile locale.

Aici, el a citat Planul verde al Indiei lansat de guvern în cadrul căreia 10 miliarde dolari vor fi cheltuite în următorii 10 ani pentru a îmbunătăţi calitatea păduri şi de a creşte capacul verde prin implicarea comunităţilor locale, societatea civilă şi reprezentanţii aleşi.

Ocolul Silvic ar juca doar un rol tehnic în întregul proces. Acest lucru, a spus el, va ajuta la verificarea sechestrarea carbonului în scădere ca urmare a creşterii economice.

Planul de India verde îşi propune să crească produsele forestiere pe bază de venituri pentru trei milioane de gospodării.
sursa :www.thehindu.com/

Reclame

Despre Ruben Budău

Lector universitar dr.ing. la Universitatea din Oradea. Manager Ferma Bărzani.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s