Cultivarea Brazilor de Crăciun made în Spania


Cultivarea şi producţia de brazi de Crăciun este o sursă importantă de venit în zonele rurale în zonele temperate.
Spania vinde 2 milioane de unităţi pe an, cea mai mare parte specii precum Abies nordmanniana şi Picea excelsa. Principalele regiuni de producţie sunt Catalonia, Navarra şi Ţara Bascilor.

În Statele Unite există aproximativ 350 de milioane de pomi de Crăciun cultivaţi pe aproximativ 15.000 de ferme care acoperă aproximativ 140.000 de hectare.

În fiecare an, între 25 şi 30 de milioane de pomi sunt vânduţi în Statele Unite angajând peste 100.000 de oameni.

Nevoia de pomi de crăciun a pieţei şi de a distribui 25-30 milioane pomi de Crăciun, este nevoie de cel puţin trei săptămâni, este echivalent cu vânzarea şi livrarea de 1-1 500 000 pomi într-o zi, aproape 1000, media zilnică pe fermă.

Această concentrare a forţei de muncă efectuată a dus la un inceput nou in anul 1980 când marile ferme au inceput sa foloseasca elicopterele.

Elicopterele reduce cantitatea de timp între recoltare şi cea de marketing, reducând-o la două săptămâni pentru doar trei zile.

About Ruben Budău

Lector universitar dr.ing. la Universitatea din Oradea Manager Ferma Bãrzani.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s